Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
 Thrash-kveld på Betong

(OSLO) Det skortet ikke på rutinen.

Publisert: 09.12.2010

Av Jørgen Garmann

Thrash Fest 2010 var navnet, og Betong i Oslo var stedet denne ekstremt kalde tirsdagskvelden.

På plakaten fant vi følgende navn:

* Suicide Angels
* Death Angel
* Exodus
* Kreator


En ganske god deal rett og slett!

Grunnet kulde og lang kø rakk vi dessverre ikke Suicide Angels som entret scenen noe over klokken 20, men vi sørget for å være på plass når Death Angel gikk på drøye timen etter. Det antas at de fleste i salen håpet på mest mulig stoff fra deres debutalbum "The Ultra-Violence" fra 1987.

Death Angel har enda ikke klart å toppe denne, for selv om de har levert nok av gode låter her og der, er det førsteskiva som fortsatt forbindes med navnet. Vi fikk noe, men ikke nok av det vi ønsket, og selv om gutta hadde godt driv og vokalist Mark fortsatt har trøkk i stemmen ble det nok for mange bare en "venteetappe" for neste band ut, Exodus.

Gary Holt har holdt fakkelen høyest i bandet gjennom storhetstiden på 80-tallet og gjennom de tøffe 90-årene. Gitaristen har spilt på samtlige Exodus-slipp, og til tross for meget god mottakelse for deres seneste plate er det også her et høyt ønske om å bli servert låter fra den første tiden Exodus regjerte på thrash-scenen (les: 1985-90).

Nyervervede vokalist Rob skal få mye av æren for Exodus-suksessen denne kvelden. Sammen med gitarist Holt laget han et leven av seg akkurat slik som en thrash metal-vokalist skal. Han oppfordret sannelig folk til å komme og stagedive, noe som ble tatt på ordet av et utvalg dedikerte fans. Og det toppet seg da han selv tok et stup ned i pit'en.

Musikalsk er Exodus helt klart med på notene, og vi fikk en god blanding av gammel og nytt og slik at de rundt 300 oppmøtte så ut til å kjøpe varene. Holt er fortsatt en av den gamle skolens beste thrash- gitarister, og selv med bristet ribbein var hans opptreden upåklagelig. Skulderklapp til lydtekniker for utmerket lyd gjennom hele settet.

Rundt 23.45 var det kveldens hovedattraksjons tur til å entre scenen. Den tyske thrash metal-giganten Kreator har levert jevnt og trutt helt siden 1982, og selv om de hadde en noe pinlig og eksperimentell periode på slutten av 90-tallet er Mille & Co nå tilbake på riktig spor.

Deres særegne (og tyske, selvfølgelig) thrash sitter som hånd i ansikt. Vokalist Mille har sin gjenkjennelige stemme og det varmet å høre hans gebrokne engelskuttale igjen. Kreator har et lass med godlåter å dra frem, og selv om sceneopptredenen er noe mer tilbakeholden enn Exodus, blir det like bra liv i pit'en som hos forgjengerne.

Tempoet var noe mindre intensivt, men riffinga tung som elefanter. Igjen var lyden veldig bra og alle instrumentene fikk sin rettmessige plass i lydbildet så vi kan vel konkludere med at Kreator er Kreator, og takk for det.


 
 
Forrige ArtikkelNeste Artikkel
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed