Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
  Deathjazz på Mono

(OSLO) På en side er det ikke mange formelle likheter mellom musikken til Svarte Greiner og Oslo-bandet Deathcrush, men torsdagskvelden på Mono ble en helhetlig opplevelse, en reise inn i de mørkere lydbilder.

Publisert: 14.12.2010

Av Helene Lund-Johansen

Det som skiller Svarte Greiner (aka Erik Skodvin) fra Deathcrush er at førstnevnte ikke spiller låter i konvensjonell forstand, slik Deathcrush gjør.

Svarte Greiner bygde opp et mørkt, minimalistisk lydlandskap som med ulike elementer gikk sin gang i omtrent tjue minutter. I løpet av disse minuttene ble publikum dratt inn i et stemningsskapende landskap bygd opp av elektronikk, og en mann med gitar. Dette er musikk som ikke alle syns det er like lett å oppretthode konsentrasjonen til, og det resulterer også i en del prating bakerst i lokalet underveis, men for dem som holdt oppmerksomheten frem mot scenen, var dette en mørk og spennende oppvarming til Deathcrush.

Etter å ha mistet troen på at jeg noensinne kom til å finne et band med overvekt av kvinnelige medlemmer, som jeg med entusiasme kunne beskrive som beintøft, beinhardt, og skikkelig bra, må jeg nå bite i meg mine fordommer, og erklære at det er funnet.

Deathcrush har fra de aller første konsertene sine evnet å dra publikum inn i musikken sin, for så å oppleve et vakuum etter konsertslutt hvor man spør seg, hva var det egentlig som skjedde nå?!

Bandet består av Åse Bredeli Røyset, Linn Nystadnes og Andreas Larssen, som med ulike musikalske bakgrunner nå har dannet Deathcrush, basert i Oslo. De har spilt mye den siste tiden, ikke bare i Oslo, men også Trondheim og Bergen. Denne konserten var den andre på Mono på ganske kort tid, men denne gang som headliner.

Deathcrush er et glimrende liveband! Dynamikken mellom de to kvinnelige medlemmene foran på scenen er mer en nok til at publikum står som fjetret i den knappe timen de spiller. Ellers er låtene, med et snev av atonalitet og støy, godt bygget opp, og akkurat passe harde. De to kvinnelige vokalene har etter hvert som bandet har spilt mer, økt i kvalitet, og var på denne konserten glimrende. (Begge to behersker også growl-vokal.)

Det som var mindre bra med konserten på Mono, var teknisk trøbbel, som akutt mangel på strøm på scenen, dette resulterte i et litt ukonsentrert band og, publikum, men ble dratt i land på en god måte. Det noe daffe og tyste publikummet var muligens det dårligste ved konserten.

Avslutningen er foreløpig ikke fordøyd lenger enn at den kan kalles interessant. Det var en cover av The Bangles-låten Eternal Flame i Deathcrush-stil. Ikke spesielt vakkert, men mer en morsom kuriositet, og en måte å avslutte på...

Deathcrush har foreløpig ikke kommet med noen offisielle utgivelser, men sjekk ut MySpace-siden, og følg med på konsertprogrammer, og merk deg navnet.

Takk til Svarte Greiner og Deathcrush for en bra kveld på Café Mono!


 
 
Forrige ArtikkelNeste Artikkel
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed