Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
  Frukt og pop hører sammen

(OSLO) Etter å ha mottatt Haakon Ellingsens ”The Plum Album” og lest presseskrivet som lå ved der det sto om en reise til California ble vi så nysgjerrige at vi ringte ham for en oppklaring.

Publisert: 10.11.2008

Av Geir Atle Ellingsen

- Hehe, det var vel ikke noen musikalsk inspirasjonstur, men heller kjæresten min som skulle ta en eksamen i der borte, forklarer han.

Ok, så det var ikke mer spennende enn det. Vi som trodde det var for å se på historiske landemerker i LA og San Francisco eller gå i fotsporene til The Beach Boys og The Mamas & Papas.

”The Plum Album” har unektelig noe californisk over seg selv om kanskje ikke turen dit over gjorde dette, for Ellingsen forteller at inspirasjonen til platen også kommer hjemmefra. Coverbildet av plommen er for eksempel fra hjemlige trakter.
- Syns det er et fint bilde. Får litt nærhet til hjemmebane på den måten, sier han og forteller videre om at frukt og pop gjerne hører sammen. Og drar frem det tydeligste eksempelet fra musikkhistorien med Beatles’ Strawberry Fields Forever, samt Nick Drakes ”Fruit Tree", 60-tallsbandet Grapefruit, plateselskapet Apple og bandet The Lemon Pipers. Ellingsen mener definitivt at plommer har en mye friskere smak enn svisker om ikke annet.
Så lenge man ikke spiser for mange, prøver vi oss...
- Hehe, ja ikke sant!

”The Plum Album” var egentlig planlagt til å komme ut side om side med plommeinnhøstingen, men ble forsinket. Datoen ble 27.oktober. Han karakteriserer resultatet slik:
- Det er en variert plate, litt happy. Det er 20 år gamle låter på den og innspillingen har foregått i omkring 2 år, til og fra. Vi har brukt studio som et instrument og gjort veldig mange lag-på-lag-opptak.
Og litt retro?
- Absolutt retro, bekreftes det.

Haakon Ellingsen har hørt mye på overnevnte The Beach Boys (Brian Wilson) og The Mamas & Papas, og spesielt Mama Cass. Samt naturligheter som Crosby, Stills & Nash og noe mer ukjente The Beau Brummels også fra den amerikanske vestkysten.
Et søk på Haakon Ellingsen her på Musiq.no minner oss på at 2005-utgivelsen ”Bounty” fikk prisen som Årets Album av leserne i en uhøytidelig avstemning. Og mottakelsen av ”The Plum Album” er heller ikke å kimse av. Både Audun Vinger, Stavanger Aftenblad, Hamar arbeiderblad og Adresseavisen har tatt albumet varmt i mot.
- Jeg følger med på anmeldelser og syns det er hyggelig med positiv omtale. De negative som kommer får vi også ta med oss.

Blir det noe spilling ute da, Haakon?
- Vi er litt feige der. Enten må vi øve inn fulle sett med alle musikerne eller ta noe akustisk og nedstrippet. Vi er blitt litt studiorotter, sier han avvergende.Internett: www.myspace.com/haakonellingsen


 
 
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed