Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
 Holder hus i Tyskland

(OSLO) I forbindelse med Washingtons tredje utgivelse ble det satt av tid til en liten telefonsamtale med frontmann Rune Simonsen.

Publisert: 30.03.2009

Av Geir Atle Ellingsen
Foto: Ørjan Myrvoll

Washington holder hus hos plateselskapet Glitterhouse i Tyskland, noe som forklarer deres virksomhet der nede de siste årene. Bandet opplever stor suksess og i februar gjorde de en tre ukers Europaturné i sentraleuropeiske land som Sveits, Nederland, Østerrike og deres andre hjemland, Tyskland.
- Vi opplevde mange høydepunkter og fikk se mange fine plasser på denne reisen. Et av de største øyeblikkene var nok Rock Palass, som ble arrangert av WDR i samarbeid med musikkmagasinet Visions. Arrangementet trakk mange tusen mennesker og vi gjorde en veldig fin konsert, forteller Rune Simonsen, Washingtons låtskriver og vokalist.

Platen ”Rouge/Noir”, bandets tredje, er ute i moderlandet nå, men ble gitt ut i Tyskland allerede i oktober. På denne forsøker Simonsen å ta et steg videre fra bandets foregående to plater, "A New Order Rising" og "Astral Sky".
- Vi ønsket å utprøve andre låtkonstruksjoner, løfte og endre strukturen for vår egen del. Det er spennende og ikke helt risikofritt å videreutvikle fra tidligere utgivelser, forklarer Simonsen.

Washington hører nok best hjemme i det abstrakte, stemningsskapende musikkbildet. Både låtene og de tre ulike albumene representerer ulike uttrykk. Rune Simonsen liker best typen låter som flyter litt videre og skaper en atmosfære.
- Det er utfordrende å kombinere dette med mer tradisjonell pop-låtskriving. Det å sette dette sammen er det som er interessant.

Simonsen er opprinnelig fra Tromsø, og Washington kan trygt kalles et Tromsø-band, selv om vokalisten nå er bosatt i Berlin. På spørsmål om bandet er preget av tilværelsen i ishavsbyen svarer han at hans personlige musikkuttrykk ble formet rundt årtusenskiftet i tiden da for eksempel platesjappene måtte stenge dørene.
- Det var et fint miljø da, med mye lytting til musikk blant annet. Det er vanskelig å sette fingeren på noe konkret, men vi er et produkt av vår tilværelse.

Som kjent er Sivert Høyem fra Madrugada også fra Tromsø, og både Washington og Madrugada innehar melankolske undertoner i musikken sin. Forskjellen ligger hovedsakelig i vokalistenes stemmeregister.
- To sier av samme sak, kommenterer Simonsen, som av mange blir ansett som innehaver av norsk rocks vakreste stemme.
- Morten Harket er den flotteste vokalisten i landet, hevder Simonsen bastant.

Samtidig nikker han anerkjennende når vi ønsker å vite hvilket forhold han har til Midnight Choir.
- Åja, jeg har lyttet mye til plater som ”Amsterdam Stranded” og det er ingen tvil om at Flaata er stor!
Videre trekkes Mowg, Magnolia Electric Co frem sammen med melodirike melankolikere som Will Oldham, Mark Lanegan og Jeff Buckley fra den amerikanske musikkscenen, mens britiske David Bowie, Radiohead og Pink Floyd også blir namedroppet.

Washington skal gjøre diverse festivaljobber til sommeren, blant annet større ting i Tyskland og Europa. Simonsen vil ikke ut med ytterligere informasjon før bekreftelsene har tikket inn.
- Vi skal spille på Glitterhouse sin festival i slutten av mai. Det er en festival hvor spesielt interesserte tar turen og den er ofte utsolgt måneder i forveien.

Sjekk ut Washington ved å trykke her. 
 
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed