Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
  Brennhet norsk duo

(OSLO) Hats "The Demise of Mankind" drar det langt nok til at jeg bare må spørre...

Publisert: 14.10.2009

Av Jørgen Garmann

Norske Hat er aktuelle med "The Demise of Mankind", bandets "comeback"-skive, som gjorde såpass inntrykk at et par spørsmål om hva, hvordan og hvorfor var på sin plass.


Først og fremst; Gratulerer! "The Demise of Mankind" tok meg tilbake til tiden hvor norsk black metal (BM) var upåklagelig. Men først fortell litt om Hat og deres historie.
Undertrykker: Takk for det. Hat er et utrykk for det jeg selv har begynt å savne i BM. Jeg har alltid søkt etter feeling foran raske blasts, eller avanserte gitarlinjer. Nevresch og jeg spilte sammen på 90-tallet, men det førte i grunnen aldri til noe stort. Skole sendte oss til forskjellige steder i landet og bandet ble lagt på is. Det ble en del år hvor vi så veldig lite til hverandre. Tilfeldigheter førte til et møte, og vi begynte kjapt å prate musikk. Det tok ikke mange minuttene med utveksling av riff, før vi skjønte at begge savnet det samme i dagens BM. Sånn ble vel i bunn og grunn Hat startet, og ting har gått slag i slag siden da.

Det er alltid spennende å høre hva som har inspirert musikere til å gjøre det de gjør. Hvem/hva har inspirert dere?
Undertrykker: Jeg føler jeg var i rette alderen når, "A Blaze in the Northern Sky" kom ut. Husker jeg ble helt blåst bort, og den følelsen denne typen musikk ga meg, og fortsatt gir meg, kan ikke erstattes av noe annen type musikk. Når det gjelder tekster så er det stort sett andre ting enn musikk som inspirerer meg. For eksempel en som snakker jævlig høyt i mobilen på bussen, gir meg skikkelig grobunn til en hatefull tekst. Trenger virkelig ikke å høre om andres sykdommer og problemer når jeg prøver å sove!!

Nevresch: Jeg blir inspirert til å lage denne musikken av mine sinnsstemninger først og fremst. Jeg visualiserer alltid bilder av et tankesett, noe som gjør at følelsen jeg har der og da lettere kan gjenskapes når jeg setter meg ned med gitaren. Hat er for meg et helt rent uttrykk av ondskap, så det er da naturligvis mine mørkeste og mest ekstreme sider som dedikeres til bandet.
Musikalsk inspirasjon kan jeg få fra nesten alle musikksjangere.

Etter fjorårets demo ble det altså en label i Spania, hvordan skjedde dette og hvor mange slipp har dere kontrakt på?
Undertrykker: Antichristian Front Records kom egentlig veldig fort på banen, da han likte demoen godt. Han var veldig interessert i å spre den i Portugal og Spania, så samarbeidet startet egentlig der. Vi fortsatte å lage sanger og han fikk høre et par av de som var tiltenkt en plass på skiva. ACF likte hva de hørte og kom med et tilbud. Vi har signa for en skive hos Antichristian Front Recs, men senere har også Abyss Records i USA kommet inn. De står for salget av skiva i USA, Sør Amerika og Australia.

"The Demise of Mankind" vil også bli sluppet på LP i løpet av året eller tidlig 2010.

Fortell oss litt om prosessen fra demo til studioslipp.
Nevresch: Demoen ga oss mulighet til å se Hat fra utsiden for første gang. Vi var naturligvis dritlei av de tre låtene som er på den, men allikevel bekreftet den for oss at vi var på det sporet vi ville være på. Vi kjøpte oss en del nytt utstyr. Jeg lærte meg litt mer om å skru lyd osv. Så fortsatte vi låt skrivingen. Vi hadde lyst til å gjøre alt selv også på skiva, så det ble mange lange netter i studio og mange lange netter hjemme – for å skru lyd. Vi ville ha minst mulig folk involvert i denne prosessen, så da ble det sånn. Dette ga oss nærmest ubegrenset tid til å bruke på innspillingen. Når vi syntes vi hadde et duganes album kontaktet vi Tom Kvålsvoll i Strype Audio som gjorde en veldig bra jobb med mastringen.

Hvordan har responsen på "Demise of Mankind" vært til nå?
Nevresch: De tilbakemeldingene vi har fått så langt har vært positive. Skiva ble gitt ut i slutten av juli – etter noen måneders forsinkelse. Det har ikke blitt gjort noen stor promotering av skiva i form av utsendelser til anmeldelser fra selskapene sin side. Dette er noe vi fant ut av for ikke så lenge siden, så vi har sendt den litt rundt først nå.

Undertrykker: Låta, Inner Demons finnes for øvrig på samle-cd`en som fulgte med BM spesialnummeret til Terrorizer Mag så får håpe noen liker låta og sjekker ut Hat.

Hvordan ser kalenderen ut for Hat fremover? Blir det noe livespilling eller er det fokus på neste slipp allerede?
Undertrykker: Hat er ikke et liveband. Det er i alle fall ikke noe vi har vurdert å gjøre, og jeg tror ikke det vil endre seg med tiden heller. Jobber for øvrig med nye låter, men ting tar sin tid og jeg stresser ikke akkurat om dagen.

Nevresch: Etter innspillingen av "The Demise of Mankind" hadde vi behov for noen måneders avstand. Nå jobber jeg med fem-seks nye låter som er tiltenkt neste album, men den siste tiden har gått med til innspilling av mitt enmannsband Det Vidaapne Gap sin demo.

Dere har jo en relativt lang historie bak dere og kjenner scenen godt antar jeg. Hva tenker dere om musikken i dag i forhold til 15 år tilbake i tid?
Undertrykker: Som jeg har nevnt tidligere, så føler jeg at mye av BM feelingen har blitt ofret til fordel for stadig mer avansert og raske låter. Det er i og for seg ikke noe galt i at folk som har gitt ut album etter album begynner å eksperimentere, men all evolusjon er ikke bra, hehe.

Nevresch: Rammene rundt musikken har blitt veldig annerledes for min del. Kan ikke si det kribler i magan slik som før når jeg setter på en ny innkjøpt BM-skive. Ting har blitt enkelt, og enkelt er ikke bra i denne sammenheng. Før hadde jeg råd til å kjøpe en skive i måneden, og den ble spilt hver dag. Nye skiver får ikke så mye tid på seg nå, de blir lagt i hylla og tas bare frem en gang i mellom. Men jeg syntes absolutt det kommer ut masse bra BM også i dag. Spesielt fra Sverige, men også Norge og Frankrike.

Noen spesielle navn/band vi bør være observante på fremover?
Undertrykker: Jeg har veldig sans for band som Orcustus, NettleCarrier, Craft, Funeral Mist, Sadistic Intent...

Nevresch: Ser frem til utgivelser fra Amok, Djevel, Marduk og franske Way to End. Ellers kan jeg jo anbefale å sjekke ut Funeral Mist, Ondskapt, Arckanum, Behexen, Deathspell Omega, Craft, Orcustus og Furze for de som ikke har gjort det ennå.

Til slutt vil jeg bare takke for tiden deres og ønske dere lykke til videre. Har dere noe på hjertet er det fritt fram.
Nevresch: Takk for et intervju uten fjollete spørsmål. Siden skiva vår har en noe begrenset distribusjon vil jeg opplyse om at den kan skaffes direkte fra oss ved å sende oss en mail mail, men den kan også kjøpes hos Sound of Noise, Neseblod, Tiger og Big Dipper, samt Apollon i Bergen.

Hat på internett: www.myspace.com/Evighat

 
 
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed