Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
  Forbereder nye runder i studio

Dead Troopers debutalbum, "Cynicist" gikk rett hjem i stua til undertegnede, og fristelsen for å stille vokalist/gitarist Morten Müller et par spørsmål omkring utgivelsen og kommende utgivelser ble for stor.

Publisert: 31.07.2010

Av Jørgen Garmann

Først, gratulerer så meget med "Cynicist". Hvordan har mottakelsen vært?

- Takker! Mottakelsen har vært dritbra, både bra anmeldelser og personlige tilbakemeldinger i bøtter og spann. Skiva fikk terningkast 6 i Scream Magazine, det var sinnsykt rått!

Det første folk har lagt merke til er coveret. Vår gule visuelle verkebyll er absolutt ikke et tradisjonelt metallskivecover, og folk syns enten det er forferdelig eller genialt. Stygt er det i hvert fall, ingen tvil om det. Ellers er det noen av de som foretrekker thrash i pur necro old school-form som har blitt litt skuffa ettersom "Cynicist" låter for klinisk og moderne for dem. Men stort sett liker folk skiva, og ikke bare metallfolk, det virker som vi har klart å nå mange forskjellige personligheter.

Dead Trooper består av fire staute karer, fortell litt om deg selv og resten av bandet.

- På gitar og vokal har vi Birger Larsen, en rimelig staut Lommedøling med vett i pannen og fersk ammo i lomma. Han er 216 cm på strømpelesten, flink til å brøle og skadeskyte dyr. Birger vræler også i Grotesque Hysterectomy.

Bassen trakteres av Tor Stavenes, også kjent fra 1349. Hans melodilinjer er overraskende, intrikate og oppfinnsomme, og han kan gro helskjegg på 24 timer. Minst, men ikke sist, har vi Jon Eirik Bokn på trommer. Han er lavest i bandet, men er likevel den som blir lagt mest merke til. Hans frenetiske og geniale trommestil finner man også i Zerozonic. Jeg heter Morten Müller og står midt på scenen med min gitar og mine stemmebånd. Mine hobbyer er se på film, lese boka, og være sammen med venner...

"Cynicist", fortell oss om prosessen og resultatet.

- Det tok lang nok tid for å si det sånn. Vi startet låtskrivinga allerede i 2006, og entret Strand studios i 2007. Marius Strand var trommis i bandet på den tida, og vi fikk disponere studioet hans gratis. Det var selvfølgelig rimelig behagelig og avslappende, men denne luksussituasjonen gjorde at vi brukte mye lengre tid enn beregnet. Hippier som vi er fikk vi litt den holdningen: "vi tar det neste gang, det er så fint vær" og lignende. I etterkant har vi skjønt at det kanskje er lurt å ha litt press på seg i studiosammenheng.

Vi var veldig skapende i studio, alt var ikke klart, så noen riff, partier, tekstbiter og vokallinjer ble laget på stedet. Dette har vi lært av, nå skal ALT være klart til framtidige studiobesøk. Den dyrebare tiden i studio skal etter min mening kun brukes til kjapp og grei innspilling, og dette er Dead Trooper-doktrinen heretter.

"Cynicist" består av ca 50/50 nye og gamle låter. Spor som Kiss of the Kannibal og The Nether Regions er yngst, og Mold of the Unspeakable er også å finne på vår demo "100% Norwegian Thrash Metal" fra 2004. Sistnevnte følte vi var beste låta fra den "gamle" perioden i Dead Trooper, og vi slang på denne for gamle fans' skyld. Låtene på albumet er vi dritfornøyde med, selv om den kreative prosessen føltes litt hakkete og spredd.

Vi trøkka på med gjesteartister også, det gjør skiva enda mer divers, og diversitet er noe av det Dead Trooper steber etter. Fred og Ole fra Grimfist er med, søstra til Birger bidrar med nydelig kvinnevokal, og Ivan Valentin spiller cello.

Under innspillingen var også besetningen annerledes, Didrik fra Obliteration la bassporene, og Marius Strand fra Black Comedy spilte trommer og skrudde lyd.

Dere gjorde også en EP tilbake i 2005. For de som ikke har hørt den, si gjerne et par ord om den og.

- EP'en "Spiritual Funeral" er den første "ordentlige" Dead Trooper-skiva. Etter tre demoer bestemte vi oss rett og slett for å slutte å være et demoband, skru opp selvtilliten et par hakk og gi ut skikkelige greier.

"Spiritual Funeral" har fin lyd, passer for gamle som unge, og har et par herlige metallperler av beste treskverk. Låt nummer 2 her spilte vi som sagt inn på nytt til "Cynicist", ettersom vi følte den første innspillingen ikke nådde låtas potensiale. Vi spiller fortsatt låter fra denne live, vi er stolte av den og sett i sammenheng med "Cynicist" ser man en klar og fin utvikling.

"Spiritual Funeral" og "Cynicist" kan for øvrig bestilles for respektive 100 og 50 spenn (+ frakt) ved å sende en mail til order@deadtrooper.com.

Dere starta på´n tilbake i 2002, hvordan har den musikalske retningen vært, thrash hele veien?

- Ja, mer eller mindre. Vi har alltid villet spille kjapt, helt fra starten. Allerede når Birger og jeg begynte å jamme i 1998 gikk det i Slayer og Metallica. Jeg kan med sikkerhet si at holdningen til arrangementer, sound og ikke minst attitude har vært uforandret siden den gang.

I tidligere låter, som Hail to the King, høres våre forbilder veldig tydelig, men etter hvert har vi gått mer og mer vekk fra den tradisjonelle thrash-stilen. Jeg holdt på å dæve første gang jeg hørte Meshuggah i 2004, for eksempel, og vi har vel blitt en del mer progressive etter hvert som nye band og skiver har blitt plukket opp.

Den eneste hovedregelen vi spiller etter er at vi ikke skal høres ut som noe annet band der ute. Det er ikke alltid like lett, noen riff kan minne om ditt og datt, men helhetlig har vi et veldig originalt musikalsk uttrykk.

Thrashmetallen har jo fått en oppsving de siste årene, hvor og fra hvem (foruten nevnte Slayer, Metallica og Meshuggah) finner dere inspirasjon?
- Det skal sies at vi ikke regner oss som et rent thrash metallband. Vi henter inspirasjon fra alt og alle og musikksmaken innad i bandet er mildt sagt variert. Vi lytter på alt fra blues, prog, salsa, reggae, punk, hardcore, ska, black metal, grindcore, crust, fusion, til kristen korsang.

Men vi er tross alt et metallband, og steinene i vår musikalske grunnmur har vi fått fra Metallica og Sepultura, veldig kort fortalt. Lista over musikalske inspirasjonkilder blir for lang til å skrive her uansett... Jeg har jo nevnt Meshuggah, men vi er også veldig glade i band som Tool, Pink Floyd og Opeth samt roligere greier som Cannibal Corpse, Behemoth, Dimmu Borgir og Napalm Death.

Dead Trooper er med på å følge thrashen inn i fremtiden. Vi holder thrashens hånd, og som et lite barn trenger thrashen å oppdage nye sider ved seg selv for ikke å konstant falle på ræva.

Hva tenker du om den norske thrashscenen, noen up & coming navn du vil anbefale for oss?

- For øyeblikket er det få rene thrashband som vekker min interresse, men jeg kan nevne Shot At Dawn; partymetal deluxe, Buckaduzz; deilig suggerende stoner, Nilogic; moderne groove-harvere, Empty; nydelig prog-thrash; Blodspor; blodig alvor og Dead Mans Hand; konkrét og massivt.

ab>Vet det er tidlig å mase om en oppfølger, men har dere så vidt begynt å tenke i den retningen?

- Oppfølgeren er godt underveis. Vi har tittel og ti ferdige låter som vi for øyeblikket driver og øver inn. Neste skiva har vi tenkt på lenge, og vi har fått tid til å gå grundig gjennom arrangementer, melodier, tekster og riff. Den kommer til å bli riv røskende gal, raskere og mer fokusert enn "Cynicist".

Ikke det at "Cynicist" er ufokusert, men de nye låtene er skrevet i et mye tettere tidsrom, og har dertil tilhørende bedre sammenheng. Jeg vil ikke love noenting, men vi prøver å komme oss inn i studio i løpet av 2010. Fullengder nr 2 blir hvertfall verdt å vente på, det kan jeg love. Vi har prøvd å få til det beste av alt, det går fra fort til seigt, låtene varierer i lengde fra to og et halvt til ti minutter, og vi gleder oss som faen. Først skal vi slippe de fire låtene vi nettopp har spilt inn, de skal mixes, mastres, og vips så er de klare.

Da vil jeg avslutte med å takke for tiden din og ønske deg og dere lykke til videre, siste ordet er ditt.

- Det er en trivelig verden der ute, blomster dukker opp der du minst venter det, og de finnes i alle farger. La oss leve i fred og harmoni, la alt som lever bli elsket, og husk at grønnsaker også har rettigheter. Elsk din nabo og prøv å ikke få bæsj på lakenet.

Internett: www.deadtrooper.com


 
 
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed