Søk
Haemorrhage
Hospital Carnage
Blaspherian
Infernal Warriors Of Death
Obscura
Omnivium
Benighted
Asylum Cave
Septicflesh
The Great Mass
Benjamin Finger
For You, Sleepsleeper
Depui
Start Healing
Volturyon
Coordinated Mutilation
Honcho
Battle Of Wits
Ulcerate
The Destroyers Of All
Flere anmeldelser...
 
Inferno Metal Festival: Lørdag 
Inferno Metal Festival: Fredag 
Episk aften på Betong 
VINN: Tömmermenn-album! 
VINN: Moth Circus' siste skive! 
Deathjazz på Mono 
Thrash-kveld på Betong 
5 beinharde julegavetips 
Dynamittkubben i natta 
Katzenjammer vant i Gvarv 
Flere artikler...
 
NBI - Norwegian Bandindex

 
  Den brutale realitet

The Way of Purity ønsker å føre en anonym linje, da fokuset skal ligge på budskapet, og ikke på bandmedlemmene. Tiril Skårdal forteller mer.

Publisert: 22.09.2010

Av Jørgen Garmann

La oss ta det helt i fra begynnelsen. Hvordan ble The Way of Purity til og hvem gjør hva for tiden?
- Alle individer lever og arbeider mot forskjellige mål, som igjen tillater dem og treffe likesinnede. Dette prosjektet ble til kun for å bringe ut et budskap, musikken ble den kanalen vi valgte til å spre vårt budskap via, dette er også grunnen til at vi hater å bli kalt et band. Et band spiller musikk, vi sprer et budskap. Snakking, lesing og undersøkelser med en gruppe individer med samme verdier ledet Without Name til å starte The Way of Purity.

Vi ble ikke samlet som et band, det tok mange år før vi spilte musikk, først holdt vi sammen og sloss for jordens- og dyrenes rettigheter.

Vi arbeider som et team, vi arbeider med nye låter og tekster. Jeg og Without Name tar oss av alle intervjuene, Jeffrey and Deathwish tar seg av sangene og produksjonen der.

Hvem har inspirert dere til å høres ut som dere gjør i dag?
- Alle medlemmende i prosjektet kommer fra forskjellige bakgrunner, så det blir en blanding av forskjellige holdninger og smaker for musikk. Begge gitaristene spilte i hardcore band, bassisten kommer fra en mer new wave-scene, men spilte også i et black metal-band tidligere. Trommisen har spillt mye jazz og jeg som vokalist har hjertet godt plantet hos Arch Enemy og Lamb of God.

De fleste i prosjektet arbeider også som musikkprodusenter så vi blir også påvirket av andre musikere hver eneste dag, noen eksempler er: Christian Death, Sister Of Mercy, The Cure, Fugazi, Neurosis, Botch, Breach, Scarlet.

Inspirasjonen ligger også i budskapet, den brutale realiteten som fremstår gjennom et brutalt musikkbilde. Vi prøver å få folk til å forstå at verden, naturen, dyrene vil kunne eksistere uten oss mennesker. Mennesket er som et virus, vi sprer oss til de utroligste steder på jorden, vi forurenser, kriger, og ødelegger jorden. Om vi fortsetter slik vil vi en dag komme til det punktet at vi utsletter oss selv. Vi sier ikke at dette er slutten, når mennesket har nådd slutten vil verden snu og gjennoppstå. Ren og ny vil naturen ta over og gjenskape det som en gang var.

Hva er det som driver dere til spille denne ekstreme avarten av metallmusikken som dere gjør?
- Vi følger denne ekstreme formen både musikalsk og lyrisk fordi vi er slik. Vi er de menneskene du aldri kunne tro skulle si eller gjøre noe som dette. Vi går i normale klær, er normale mennesker, men vi har noe som forteller oss at vi er her for å forandre noe. Vi er sanne og renhjertede i det vi gjør. Vi er ute etter å spre det noen vil kalle et ekstremt budskap - men kanskje et ekstremt budskap krever "eksteme" tiltak?

Fortell litt om prosessen som ble til "Crosscore"
- Prosessen til "Crosscore" har vært en mix av kreative ideer. Som sagt har alle medlemene i prosjektet forskjellig bakgrunn, så vi ønsket og skape noe med inflytelse fra alle. Det som var viktig var å arbeide hardt med produksjonen slik at vi kunne finne en identitet, i tilleg var det viktig å holde oss borte fra alle "standarder" og unngå å binde oss til et spesifisert lydbilde.

Målet var å skape en raskt gjenkjennelig lyd, og jeg tror vi oppnådde det. Vi holder oss ikke til én sjanger, så det er viktig å etablere vår egen personlige lyd: når du spiller albumet vil vi at du skal kunne gjenkjenne TWOP etter en serie av individuelle mønster.

Hvordan har responsen vært så langt?
- Crossore er det første albumet vi har gjort, og til nå har det blir hatet og elsket. Vi har fått rewievs med alt fra 0 eller 1 av 10 - til 9.5 av 10. Når dagen er omme var jo dette noe vi forventet.

Vi får tilbake meldinger som "stå på folkens, dette er helt sykt" til "dere er satans disipler, når Messias kommer tilbake vil dere brenne i helvete" (flere slike kommentarer som den siste finnes på Myspacen vår, se gjennom bildene). Noen tror vi er kristne, andre tror vi er straigth edge eller djeveldyrkere. Så lenge folk reagerer er vi fornøyde, det betyr at noen har tatt seg tid til å tenke over budskapet vårt.

Hvor i løypa er dere med nytt materiale, og hvor mange skiver har dere signert for med Worm Hole?
- For øyeblikket arbeider vi med nye tekster og sanger, vår nye EP, under navnet "Biteback", vil være klar rundt januar 2011.

Vi skal i studio med det neste albumet i august, så vi har mye gjøre fremover. Vi samarbeider også med Stielas Sorhett fra Murmansk og Rikk Agnew fra USA. Kontrakten med Worm Hole Death er mer en midlertidig/magagement-kontrakt, i forhold til det nye albumet er vi i kontakt med større selskap.

Hvordan ser konsertkalenderen ut fremover? Blir det noe Norgesbesøk?
- Vi har nettopp skrevet kontrakt med Go Down Beliving, og venter på nyheter ang turné i desember. Selvfølgelig blir det Norges besøk! Vi må innom vokalistens hjemby Sandnes, hvor vi vil spille på Tribute (rock/metal scenen i byen), vi skal til Basic Motoclub i Fredrikstad å hilse på Ragnarok og spille der også.

Siste før vi runder av. Hva føler du om fildelingsfenomenet. Vet ikke hvor utsatt dere er, men føler dere at det gagner artistene eller fører det kun til røde tall i boka?
- Fildelingsfenomenet er ikke noe vi bekymrer oss for, vi er ikke her for å tjene oss rike. Hele albumet ligger nå på Myspace, alle kan høre det. Før internett ble det samme gjort med kassetter og cd'er, folk delte dem mellom seg og slik ble musikken spredt.

Vi er ikke ute etter å tjene penger på musikken, vi har som sagt bare valgt å bruke musikken til å spre budskapet. Fildelingsfenomenetet er mer til fordel for oss, jo mer folk deler musikken vår og sender den videre til venner og kjente, jo flere mennesker vil høre om oss og høre om budskapet.

Internett: www.myspace.com/thewayofpurity 
 
 
Musiq.no legges ned! 
Kan det bli Departure sitt år? 
Inviterer til demokonkurranse 
Drøy line-up på Sub Scene 
Ekstrem metall på sitt beste 
Gir bort ny plate 
Legendarisk besøk på Sub Scene 
Programmet for South of Heaven 
Mudhoney til Bukta og Slottsfjell! 
Volbeat til Norway Rock Festival 
Flere nyheter...
 
Arbeidsjern fra oljebyen 
Den brutale realitet 
Tilbake til dødsmetallen 
Forbereder nye runder i studio 
Harmonisk eventyrpop 
Brennhet norsk duo 
Up and coming 
Niende år på rad 
.Posthum har svarene 
Holder hus i Tyskland 
Flere intervjuer...
 
© www.musiq.no - red@musiq.no - Informasjon - Annonsere - RSSRSS - js-feed