Kygo debuterer – Cloud Nine

Albumnavn: Cloud Nine

Med tropiske toner og funky house-vibber har Kygo lyktes med å kapre den internasjonale musikktronen.

Den unge bergenseren er blant årets største musikalske nykommere, og albumet Cloud Nine hjelper med å sementere denne statusen.

Til tross for at noen kritikere mente platen manglet originalitet, tok det ikke lang tid før den klatret til topps på de internasjonale hitlistene. Norge er heller ikke å regne som noe unntak! Plata seilte enkelt inn til en førsteplass på VG-lista.

Hit på hit

Kygo har levert så det holder de siste årene, med megahiter som Firestone og remix versjonen av Ed Sheeran’s Firestone. Den unge Bergenseren (bedre kjent som Kyrre Gøhrvall) har på kort tid blitt en gjenganger på verdens radiokanaler.

Det er også noe pekuliært med Kygo og den måten han har lyktes med å kapret verdens musikkhjerte. Et musikalsk fenomen er en beskrivelse som gir mening i dette tilfellet. Enda mer spesielt er mangelen på ros fra kritikere og såkalte «bransje-eksperter».

Cloud Nine er heller ikke noe unntak, da plata har fått en relativt lunken velkomst blant det internasjonale presserkorpset. Meningene er delte, men de fleste journalistene triller terningen et sted mellom 2 til 4.

Til tross for dette…..ryker det av Kygo sin salgsstatistikk!

Tropiske og varme toner

Cloud Nine er en plate fylt til randen av musikalske godbiter, spredd ut over en lang tidsepoke. Spor nummer 2 gir oss hiten Stole the Show, og det tar ikke lang tid før vi støter på Firestone med artisten Conrad på vokaler.

Albumet leverer på flere områder og treffer alle de nødvendige musikalske strengene. Resultatet er en debutplate med tropiske vibber, en dæsj av Moby og beach-party stemning fra start til slutt…

For det er ikke til å komme unna at Kygo scorer på et viktig punkt: Musikken er designet for fester, dog av den mer avslappende typen. Plasseringen av hvert musikksport virker til å være nøye planlagt, på lik linje med en 5-retters middag.

Noen sanger passer simpelthen bedre i begynnelsen av en plate! Det virker til at Kygo og teamet hans har forstått denne biten.

Den eneste ulempen er mangelen på nytt innhold av ypperste kvalitet. Kall oss bortskjemte, men det er nærmest blitt en vanesak at internasjonale artister slipper plater med rykende ferske låter.

Vår dom: 4/5

 

 

Publisert