Aurora – All My Demons Greeting Me As A Friend

Albumnavn: All my demons greeting me as a friend

Aurora Aksnes vei til kjendisstatus har vært usedvanlig kort. Hvem hadde vel forventet at den norske jenta fra Os i Hordaland kommune skulle få en slik kanonstart på popkarrieren?

Hos Musiq.no har vi sett mange norske talenter gjennom årene. Noen har vært døgnfluer mens andre har lykkes bedre. Aurora er definitivt blant de sterkeste debutantene som har funnet sin vei til internasjonale hitlister de siste årene.

En ny stjerne på himmelen

Albumets tittel «All my demons greeting me as a friend» kan fremstå som en kunstnerisk anakronisme.

Hvem hilser tross alt i vennlig på sine indre demoner? Slike analyser blir likevel kun å skrape på overflaten av en langt mer kompleks fortelling.

Det fremkommer tydelig at Os-væringen for alvor har tatt steget inn på den internasjonale musikkscenen. Albumet oser av profesjonalitet, verdig en artist av høyeste kaliber.

Mellom de lyriske fremføringene og vakre melodiene er det også tydelig at Aurora har vokst. Både som person og artist. Hun fremfører vakre ballader på en måte som vitner om rå selvtillit og troen på egne evner. Mye har åpenbart skjedd siden os-væringen stod på grand prix scenen noen år tilbake i tid.

Flere gjengangere

 

Mange av låtene kjenner vi igjen fra tidligere. Runaway har inntatt førsteplassen og følges like etter av behagelige toner i Conqueror og Running with the Wolves. 

For de som kjenner til Aurora sin musikalske fortid er det lett å legge merke til de repeterende lydbåndene. Runaway stammer fra 2015 og det samme gjelder Running with the wolves. Conqueror ble sluppet i Februar 2016 og kan regnes som en relativt fersk nykommer.

Likevel er dette å regne som et pussig oppsett. Et såpass høyt antall av sangene er allerede utgitt i singel og LP format. Derfor er det naturlig å spørre om vi egentlig har å gjøre med en samleplate? Et slags «Best of album», der løse tråder samles i én behagelig pakke.

En samlet vurdering

En musikalsk analyse kan sammenlignes med å spise dessert etter maten. Det beste kommer til slutt! Musiq.no har definitivt latt seg imponere av Aurora og det teamet hennes har fått til.

Tekstene bærer preg av et nært forhold til de norske ur-røttene med fokus på vegetasjon, omgivelser og fauna. Velskrevne tekster blandes med syntetisk pop-magi, uten at selve essensen i musikken forsvinner.

Dette er en meget sterk plate, som fortjener oppmerksomhet:

Vår dom: 5/5

 

 

 

Publisert