Marcus og Martinius – Together

Album: Marcus & Martinius – Together

Tvillingene Marcus og Martinius er et nordisk popfenomen av det sjeldne slaget. De sang seg på kort tid inn i hjertet til norske tenåringsjenter med superhits som «Elektrisk» og «Plystre på deg».

Med albumet Together forsøker duoen å nå ut til et bredere publikum. Vokalene fremføres på engelsk med en nordnorsk «konsonant-vri», om vi kan si det på den måten.

Bak produsent-spakene finner vi Hamarsingen Magnus Bertelsen, med sporadiske bidrag fra andre.

Kan vi si at duoen har lyktes med den første internasjonale satsingen sin? Svaret er et nja…

Internasjonal satsning

Marcus og Martinius forsøker å følge den samme veien som DJ-Broiler og Kygo, der de ekspanderer musikken utover Skandinavias grenser. Feilmarginen er særdeles liten, og det kreves en helt ny tilnærming når både språk og publikum skal blidgjøres utenfor landets grenser.

Her ligger også deler av problemet med albumet…

Marcus og Martinius er superflinke til å synge på norsk, og låtene deres treffer oss midt i hjerteroten med tyngde. På Engelsk fremstår de derimot som noe generiske, med et fattig og klisjéaktig vokabulær.

En må heller ikke være engelskspråklig rakettforsker for å kunne høre en tidvis tykk nordnorsk dialekt. Her snakker vi heldigvis ikke om en engelsk uttale aka. Torbjørn Jaglan, men det er fortsatt ikke bra nok..

Sanger som fenger….

Misforstå oss rett…låtene fenger! Låta Together byr på fløytetoner med dansekaliber, blandet med en «småtropisk» akustikk.

Men det er jo nettopp dét som er problemet. Marcus og Martinius slo gjennom fordi de presenterte autentiske låter i format som alle forstod (ikke minst yngre jenter).

Disse opprinnelige låtene er nå byttet ut med anglofile lydsport, som kunne vært produsert av hvilken som helst artist. Her virker det som at låtskriverne har gått seg bort i sin søken etter «fame and fortune» på tvillingenes vegne.

Skulle prosjektet virkelig ha klaffet, måtte Marcus og Martinius ha forsøkt å skape en tilsvarende stemning som de gjorde med de norske sangene sine.

Vår dom: 2/5

 

Publisert